E-Flaixos en BCP, 14

Es donen a conèixer en format breu diverses informacions i notícies en l’àmbit de la  Biologia de la Conservació de Plantes (BCP). Aquests E-Flaixos recullen novetats en Premis de Recerca i Distincions, Publicacions i Cartografia. Podeu trobar informació sobre els E-Flaixos anteriors (1-13) fent clic aquí

 

PREMIS I DISTINCIONS

Premi de Recerca a Santiago Castroviejo

La ministra de Ciència i d’Innovació, Cristina Garmendia, va comunicar divendres passat als premiats la decisió del jurat dels  Premios Nacionales de Investigación 2009. El premi  de Ciencias y Tecnologías de los Recursos Naturales ha estat concedit a Santiago Castroviejo (1946-2009, a títol pòstum)

 

  • Més informació

Notícia – Web de Flora Iberica


Reconeixement de Campus d’excel•lència per a la UB-UPC

El projecte Barcelona Knowledge Campus (BKC), presentat per la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Politècnica de Catalunya, ha rebut el reconeixement com a millor  Campus d’Excel•lència Internacional amb una dotació pressupostària de 21 milions d’euros, per una comissió internacional liderada pel Ministeri d’Educació. BKC serà un motor impulsor de l’activitat científica, social i empresarial de l’entorn territorial de Barcelona, des de la perspectiva de la multiplicació de les capacitats de les dues institucions. La vocació internacional de les dues universitats i la premissa de propiciar un canvi en el model econòmic que transformi l’entorn són els fonaments de la proposta. La seu del BioC, situada en aquest campus es podrà beneficiar de la nova categoría de l’entorn.

 

  • Més informació

Notícia 27/11/2009 – Web UB


PUBLICACIONS

Les Figueres a les Illes Balears

Dimarts dia 10 de novembre es va presentar a Barcelona,  a l’Espai Mallorca, el llibre Les figueres a les Illes Balears. Camp d’experimentació de Son Mut Nou (Llucmajor) obra del farmacèutic mallorquí Montserrat Pons i Boscana, on es recullen més de 140 varietats de figues conreades a les Balears. Es tracta d’un volum editat amb el suport del Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca, l’Ajuntament de Llucmajor i la Obra Social de la Caixa que ha comptat amb un nombrós públic a les presentacions fetes als diversos pobles de Mallorca, així com a la sessió feta a Barcelona, que va ser presentada per Joan Vallès. A part de diversos apartats històrics i etnològics, destaca el format en fitxes detallades del centenar i mig de varietats que representen una inmensa riquesa d’ús de la biodiversitat (fitonímia, tipus de conreu, etc.) que cal preservar.


CARTOGRAFIA

Mapa de Sòls de Catalunya

S’ha presentat avui el projecte de l’Institut Geològic de Catalunya: “Mapa de Sòls de Catalunya a escala 1:25 000” dins la sèrie Geotreballs. Per a la realització d’aquest projecte s’ha signat un conveni entre el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) i el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR).

 

  • Més informació

Presentacions en pdf – Sessió de presentació del projecte de mapa de sòls (juny 2009

Cicle de Presentacions de Geotreballs – Web IGC
IGC – Institut Geològic de Catalunya
Portal de Mapes de sòls – Web IEC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *