E-Flaixos en BCP, 16

En forma de flaixos breus, el Portal BioC informa de diverses novetats en Biologia de la Conservació de Plantes (BCP) referides a Congressos, digitalització de l’herbari de València, destrucció de poblacions d’Anthemis chrysantha, incorporacions al Patronat de la Fundació Carl Faust i l’anunci del Curs d’Estiu a Jaca.

Podeu consultar els E-Flaixos anteriors (1-15) fent clic aquí


Anunci del V Congrés de Biologia de la Conservació de Plantes

Segons que va informar l’amic Joan Rita durant les II JCCF, ja es coneix la seu de la V edició del Congreso de la SEBCP, que tindrà lloc a Menorca el setembre de 2011 (la IV edició va tenir lloc a Almeria, al setembre de 2009: vegeu informació al Portal BioC)

Més informació

 


Actes i documentació del Congrés d’OPTIMA 2010

Durant el mes de març, va tenir lloc a Antalya (Turquia) el XIII Optima Meeting que va tractar un ampli ventall de temes botànics, incloent-hi una sessió sobre conservació de flora. Des de la secretaria del congrés anuncien que hi ha disponible via internet el volum d’actes amb els resums (pdf), així com els pòsters que s’hi van presentar (en pdf o fotografia). Si voleu estar informats del que s’hi va presentar:

Resums de les comunicacions del XIII Meeting OPTIMA – Web d’OPTIMA

Enllaç als pòsters del XIII Meeting OPTIMA – Web d’OPTIMA


Finalitza la informatització de l’Herbari del Jardí Botànic de València 

Aquest any s’ha donat per finalitzada la informatització de l’herbari de València, que totalitza uns 250.000 plecs, tasca dirigida per Jesús Riera, conservador de l’herbari, i que va començar al 2000, quan es va ubicar definitivament a l’edifici d’investigació del Botànic.

Més informació

  • Nota de premsa – Web del Jardí Botànic de la Universitat de València


Destrucció de poblacions d’Anthemis chrysantha

Segons que informa del Blog de la SEBCP, s’ha denunciat la destrucció de diverses poblacions de la zona d’Escombreras (Múrcia) d’aquest tàxon raríssim a la península Ibèrica, juntament amb diverses altres espècies i hàbitats d’interès comunitari, en una explotació d’àrids.

Més informació

 


Noves incorporacions al Patronat de la Fundacio Carl Faust

El Patronat de la Fundació Carl Faust ha aprovat, en la seva darrera reunió, per unanimitat, la incorporació de dos nous patrons, el Dr. Ramon M. Masalles, catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona i el Dr. Xavier Duran, membre fundador de l’Associació Catalana de Comunicació Científica i actualment director del programa “El Medi Ambient” de TV3. Els nous patrons ocupen els llocs vacants dels membres sortints que han acabat el seu mandat, el Sr. Francesc Sandalinas i el Dr. Cèsar Blanché, que, tanmateix segueix vinculat a la Comissió Assessora del Pla Director de la FCF.

En la mateixa reunió han estat reelegits per dos anys el president, Josep Nubiola, el vicepresident i el tresorer de la Fundació.


Curs d’Estiu a Jaca 2010

S’anuncia la celebració del tradicional curs d’estiu a Jaca, que enguany arriba a la quinzena edició. Coordinat per Lluís Villar, el XV Cursillo sobre Flora y Vegetacion del Pirineo, és organitzat per l’Institituto Pirenaico de Ecología (IPE-CSIC), en col·laboració amb l’Instituto de Estudios Altoaragoneses (Diputació d’Osca). Tindrà lloc a Jaca, del 19 al 23 de juliol de 2010.

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *