El BioC, a la Jornada del safrà d’Argençola

En el marc del Mercat de les espècies d’Argençola (Anoia), que enguany arriba a la 5ena edició, dedicat al safrà, el proper dia 13 de juny tindrà lloc la Jornada Tècnica Botànica a la cuina, que comptarà amb la participació de la nostra companya Anna Rovira, que hi presentarà la ponència El safrà. L’espècie més desitjada.


A continuació us oferim el programa de la sessió:

 

9.00 h Inscripcions i lliurament de la documentació
9.15 h Presentació de la Jornada
Sr. Gumersind Parcerisas, secretari de El Trill, associació cultural del terme d’Argençola. Sr. Ramon Cuadros, director de l’Escola Agrària de Tàrrega. DAAM.
9.30 h El risc de menjar plantes silvestres. Principis actius que poden ser origen de la toxicitat. Sra. Astrid van Ginkel, assessora i divulgadora sobre els usos de les plantes, responsable de www.fitomon.com
10.15 h Pausa i Infusions
10.45 h Botànica alimentària: processos materials, simbòlics i històrics al voltant de les plantes comestibles i la cuina. Sr. Ugo D’Ambrosio Palau, llicenciat en Biologia i Doctor en Etnobiologia per la Universitat de Kent (Regne Unit) des de 2013.
11.45 h El safrà. L’espècia més desitjada. Sra. Ana Maria Rovira, professora emèrita de Botànica de la Facultat de Farmàcia. Universitat de Barcelona.
12.45 h Les plantes espontànies comestibles del marge a la taula: experiències de recol·lectors Sr. Guillem Figueras Moreu i Sra. Natacha Filippi, historiadors i recol·lectors.
13.45 h Cloenda de la Jornada Il·lm. Sr. Antoni Lloret, alcalde d’Argençola.

Més informació

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de:
Fitomon (Tel.: 973 53 21 10 – A/e: info@fitomon.com )

També us podeu inscriure a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: www.ruralcat.net/preinscripcionspatt

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *