El BioC participa en l’estudi genètic d’endemismes mallorquins

Agrostis barceloi (Foto: Jardí Botànic de Sòller)

 

Els membres del BioC Sergi Masso, Jordi López-Pujol i Cèsar Blanché, i els investigadors de la UAB. Javier López-Alvarado i Llorenç Sàez han participat en l’aportació de dades per a la gestió de l’endemisme baleàric Agrostis barceloi L.Sáez & Rosselló, en el context dels treballs de la recuperació de la flora culminal del Puig Major que duu a terme el Govern Balear.

 

El treball s’ha publicat avui en versió electrònica a la revista Plant Systematics and Evolution, amb el títol One species, one genotype: no genotypic variability in the extremely narrow endemic tetraploid Agrostis barceloi (Gramineae) (vegeu resum a Notícia Portal BioC).

 

L’estudi conclou que tota l’espècie consisteix en un únic genotip (també els individus reintroduïts analitzats) i aporta diverses guies científiques per al progrés del Pla de conservació en curs, que inclou la producció d’individus per a la reintroducció per part del Jardí Botànic de Sòller.

 

Aquestes accions fan part del genèric Pla de Recuperació de la Flora vascular del Puig Major, que ja ha aconseguit diversos objectius, entre els quals la recuperació de la falguera mascle -que s’havia extingit a la zona, vegeu Notícia BioC 14/1/2012) o l’estudi genètic de Coritospermum huteri, que presenta similars patrons biogeogràfics i de variabilitat (en el qual ha participat també el BioC, vegeu Notícia BioC 21/2/2013)

 

Més informació

  • Massó, S., J. López-Pujol, J. López-Alvarado, C. Blanché & L. Sàez (2016). One species, one genotype: no genotypic variability in the extremely narrow endemic tetraploid Agrostis barceloi (Gramineae). Plant Syst Evol [online] – DOI 10.1007/s00606-016-1283-9Enllaç a l’article
  • Govern Balear (2007). Pla de Recuperació de la Flora vascular del Puig Major – Enllaç al document
  • Jardí Botànic de Sòller (2002). Pla de Conservació de Agrostis barceloiEnllaç al document

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *