El BioC, un any més als Juliols UB

Un any més, els membres del BioC participen en els cursos d’estiu de la Universitat de Barcelona “Els Juliols UB“, on es permet la difusió de coneixements en un entorn fresc i estival, a l’entorn d’algun tema sobre biodiversitat vegetal. Enguany el curs duu per títol Sensacions al plat: espècies i plantes aromàtiques i és coordinat per Carles Benedí, juntament amb Joan Simon, Anna M. Rovira i Cèsar Blanché, membres del BioC.

El curs compta igualment amb la participació de fisiòlegs, químics, cuiners, historiadors i experts en cuina (vegeu programa)

Resum del curs

Des de temps ben remots, les espècies, els condiments i les plantes aromàtiques s’han utilitzat per donar sabor, aroma i color a tota mena de menjars. Representen, sens dubte, una de les aportacions més notables a l’univers alimentari amb les quals s’ha cercat, sobretot, satisfer els sentits: el gust, l’olfacte i la vista. D’altra banda, en la història de pobles, cultures i civilitzacions, les espècies i els condiments han motivat episodis bèl•lics, han contribuït a consolidar imperis, han estat motor de comerç i han propiciat grans descobriments. Aquest curs té per objectiu oferir una aproximació multidisciplinària a aquesta trilogia de la condimentació: des de la botànica es caracteritzaran les principals espècies i plantes aromàtiques; des de la química s’estudiaran els responsables dels gustos, colors i olors que els són propis; des de la fisiologia s’entendrà com viatgen fins al cervell aquestes sensacions i com les percebem. El curs inclourà, també, una aproximació a les cuines orientals i a la cuina tradicional catalana.

Més informació

Sensacions al plat: espècies i plantes aromàtiques

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *