Noves dades cromosòmiques mediterrànies

 Acaba de distribuir-se el volum 18 de la revista Flora Mediterranea , editada per la societat botànica mediterrània OPTIMA , corresponent a l’any 2008.

Aquest volum inclou un bon nombre de contribucions al coneixement de les plantes de la Mediterrània Oriental i de les illes majors, així com les notes necrològiques de Pierre Broussalis i Nickola Dicklic, recentment traspassats.

Com és habitual, hi apareix el número corresponent  (18) de la sèrie Mediterranean Chromosome Number Reports, editada a cura de G. Kamari, C. Blanché i S. Siljak-Yakovlev, sota els auspicis de la Comissió internacional de Cariosistemàtica i Sistemàtica molecular d’OPTIMA i que, en aquesta ocasió, aplega contribucions amb nova informació citogenètica de 43 tàxons, incloent-hi la descripció d’una nova espècie (Pimpinella nana Pimenov, del desert de Judea) que un cop més, demostra la vitalitat i la significació dels estudis cromsòmics en el conjunt de la recerca sobre biodiversitat vegetal mediterrània.

 

Precisament, una de les activitats de recerca del BioC consisteix en la catalogació i sistematització de la informació sobre diversitat genètica cromosòmica a través de la producció de dades pròpies, de  l’edició de contribucions com les citades de Flora Mediterranea i, finalment, de la construcció d’instruments de consulta i de metaanàlisi, a través del banc de dades CROMOCAT, integrat al Banc de dades de Biodiversitat de Catalunya.

En el volum que comentem, Bareka et al. (Fl. Medit. 18: 109-116, 2008) donen a conèixer Phytokaryon, un banc de dades cromosòmiques mediterrànies i europees que integra també les dades de CROMOCAT i que és coordinat per l’equip de G. Kamari (Universitat de Patras, Grècia)

Més informació:

Taula de continguts del volum 18 de Flora Mediterranea

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *