Segons una “càpsula d’informació” [sic] difosa ahir pel web de la Generalitat de Catalunya, un estudi en el que s’analitzaven 16 espais naturals, va revelar que aquests generen 192 milions d’euros anuals, en forma de valor afegit brut associat a activitats del sector serveis (un 83%), a la gestió dels propis espais (un 9%) i a activitats agrícoles (un 8%).
Els dos espais amb millor finançament, segons l’estudi són els dos parcs “que compten amb la intervenció activa” de la Diputació de Barcelona. Pel que fa a l’ocupació, el conjunt d’espais naturals generaven 5.110 llocs de treball (3.909 empleats al sector serveis, 727 empleats en la gestió dels espais i 473 empleats a les activitats agrícoles).
La notícia cita com a font un estudi de l’any 2013 de l’Institut Cerdà, fet amb el finançament de l’obra social de La Caixa. De moment, no coneixem un estudi anàleg sobre el rendiment i l’efectivitat de les mesures de conservació en el global del sistema d’ENP, a part de l’avaluació de Mallarach et al. (2008), publicada a Treballs de la ICHN.
Més informació
- Notícia 12/12/2017 – Web de la Generalitat de Catalunya