Informe sobre biologia reproductiva de l’esperó de Bolòs

Ahir va ser lliurat a la Diputació de Barcelona l’informe 2014 sobre l’esperó de Bolòs (Delphinium bolosii) localitzat recentment al Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i Serra de l’Obac i que avalua des del punt de vista reproductiu l’estat de de conservació de l’espècie al parc. L’informe ha estat elaborat pels membres del BioC Julià Molero, Ana Rovira, Joan Simon, Jordi López-Pujol i Sergi Massó, amb coordinació de Maria Bosch i Cèsar Blanché.

 

Aquest informe, que duu per títol Criteris i propostes de gestió a partir de l’estudi de biologia reproductiva de la població de Delphinium bolosii al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac ha estat un projecte vehiculat a través de la Fundació Bosch i Gimpera de la UB i complementa el que va ser presentat l’any anterior i que es referia a aspectes genètics de la població trobada a Mura (Bages).

 

 

 

L’informe inclou diverses propostes de mesures de gestió per part del parc, a més de la recomanació d’establir el Pla de Recuperació previst al Catálogo Estatal de Especies Amenazadas i al Catàleg de flora amenaçada de Catalunya, on aquesta espècie figura com a “en perill d’extinció” i que hauria d’haver estat aprovat com a molt tard des dels anys 90 (en funció de la legislació anterior) i des de 2011 (en base al D. 172/2008).

 

Més informació

Fitxa de Delphinium bolosii / Planta del Mes – Portal BioC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *