Juli Caujapé, director del Jardí Botànic de Gran Canària

Segons que informa un comunicat de premsa d’ahir de la Fundació Carl Faust, el Dr. Juli Caujapé-Castells ha estat nomenat director del Jardín Botánico “Viera y Clavijo” de Gran Canària.

 

El Dr. Caujapé és un expert de primer nivell en recerca sobre diversitat genètica de flora amenaçada i ha col·laborat amb diversos membres del BioC. Enhorabona!

 

El Dr. Juli Caujapé va estar vinculat a l’activitat científica del Jardí Botànic Marimurtra del 1990 al 1996 i del 2004 al 2009. En la seva primera etapa va fer tasques d’investigador en genètica de poblacions i conservació genètica de plantes endèmiques terrestres, iniciant una important línia de recerca centrada en el gènere Androcymbium, mentre que a la segona va ser president de la Comissió de Recerca de la Fundació.

Amb el precedent d’Eric Ragnor Sventenius, botànic suec a qui Carl Faust havia encomanat la gestió de Marimurtra i que després va fundar el “Viera y Clavijo” de les Canàries, Caujapé és el segon científic destacat que representa la vinculació existent entre els dos jardins.

El Dr. Caujapé és autor d’uns 90 articles en revistes especialitzades sobre temes de conservació, filogènia, genètica de poblacions, diversitat genètica bioinformàtica, gestió i divulgació. També ha impartit més de 30 conferències en congressos, reunions, centres d’investigació i universitats europees, americanes, africanes i asiàtiques.

Fins ara el Dr. Caujapé ja era el responsable científic del Departament de Biodiversitat molecular i banc d’ADN del jardí “Viera y Clavijo”, així com coordinador i director associat d’investigació en el mateix jardí botànic.

També cal destacar que és membre del Consejo Científico de la Reserva de la Biosfera de Gran Canaria,  de la “Unidad Asociada CSIC” del jardí canari i cofundador de la “Global Island Plant Conservation Network” (http://www.bgci.org/ourwork/islands/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *