La biodiversitat dels PPCC, a Òmnium Cultural

El proper dia 4 de març tindrà lloc a Òmnium Cultural, a Barcelona, la taula rodona La biodiversitat dels Països Catalans. La natura també és cultura. Com podem protegir-la els catalans?, una sessió que significa el reconeixement de l’estudi de la biodiversitat com a part de la cultura, i del patrimoni natural, com a part del patrimoni cultural i nacional d’un país.

L’acte comptarà amb la participació de Jordi Pigem, doctor en filosofia; Puri Canals, presidenta de Depana; Xavier Font, investigador de l’Institut de Recerca de la Biodiversitat de la UB i de Ferran Rodà, ecòleg del CRAF i membre de la Institució Catalana d’Història Natural i s’insereix en el conjunt d’actes que tenen lloc durant la celebració del 2010 com a Any Internacional de la Biodiversitat.

 

La rellevància de l’acte ha fet que alguns mitjans de comunicació se n’hagin fet ressò, com ara l’article de Joaquim Elcacho, que publica el diari AVUI, que destaca que “la novetat d’aquesta mateixa setmana del Banc de Dades de Biodiversitat de Catalunya (BDBC) és la publicació del primer resum numèric d’espècies catalogades. Així, podem saber que Catalunya té registrades un total de 25.176 espècies . El professor Xavier Font, director del BDBC, explica que en alguns grups, “com les plantes, es pot considerar que la xifra del banc de dades s’acosta força a la realitat”. En canvi, en altres grups menys estudiats, com els artròpodes, la xifra d’espècies registrades encara es queda molt curta”

 

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *