La directiva Hàbitats, en perill?

Les directives Hàbitats i d’Aus de la UE són considerades el “nucli fort” de les polítiques de conservació de la biodiversitat a Europa, de manera equivalent a l’ESA (Endangered Species Act) als Estats Units. Des de 2012, la UE ha iniciat la reconsideració d’aquestes normes troncals, amb un projecte d’ajust a la “realitat” (el títol és prou indicatiu: REFIT= “Regulatory fitness”: Making the best of EU law in difficult times“) que ha anat progressant en un procés de revisió que es va acostant al final. En un altre ordre de coses, també s’està negociant a la baixa la regulació de les autoritzacions de cultiu d’OMG, que pretén donar més llibertat a cadascun dels estats, la resolució final de la qual s’espera per a finals de mes.

 

Un article d’ahir de N. Pettorelli a The Guardian revisa l’estat de la qüestió i el perill que s’arraconin els criteris científics sobre protecció de la biodiversitat europea, al mateix temps que insta a reforçar el diàleg entre científics de la conservació i responsables polítics. El tema es tractarà avui en un simposi específic al Regne Unit.

 

Sobretot, però, és rellevant donar a conèixer que la pròpia Unió Europea ha obert un període d’informació pública on els ciutadans poden opinar sobre el projecte REFIT de redimensionament (a la baixa) de les polítiques de conservació, a través d’un formulari específic, des de fa unes poques setmanes i FINS AL JUNY 2015.

 

Enllaç i bànner de la consulta oberta per la UE d’informació pública sobre la revisió de la directiva Hàbitats (feu clic per accedir-hi)

 

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *