Modificacions als límits d’ENP a Catalunya

En aquestes darreres setmanes d’agost s’han produït diverses notícies relacionades amb les tramitacions de modificació de diverses zones protegides, d’entre les quals destaquem la zona ZEPA afectada pel Canal Segarra-Garrigues i la proposta d’ampliació de la zona d’influència del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà

Inici del procediment d’informació pública d’ampliació de zones ZEPA

En data 27 d’agost, s’ha publicat al DOGC l’anunci d’informació pública i notificació de la proposta d’ampliació de diverses zones de protecció especial per a les aus (ZEPA) delimitades per l’Acord GOV/115/2009, de 16 de juny, pel qual s’aprova una nova delimitació de diverses zones de protecció especial per a les aus. Aquesta modificació té conseqüències en la modificació (ampliació de la Xarxa Natura 2000 al sector estèpic de Catalunya) de la zona de regadius del Segarra-Garrigues, sotmesa també a informació pública, per tal de complir la sentència europea sobre el projecte de regadiu.

 

  • Més informació:

Notícia 21/08/2009 (1) – Web del DMAH
Notícia 21/08/2009 (2) – Web del DMAH


Modificació de la superfície del PN Aiguamolls de l’Empordà inclosa al Pla especial

El Departament de Medi Ambient de la Generalitat, després de l’oposició del territori, ha rebaixat un 54% la superfície protegida inclosa en el pla especial del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, que encara es troba pendent d’aprovació, 25 anys després de la inauguració del PN. La directora general de Medi Natural, Núria Buenaventura, i el director dels serveis territorials de Medi Ambient a Girona, Emili Santos, van presentar el dia 26 a alcaldes i pagesos la nova proposta del departament. En aquesta, també se suavitzen les restriccions d’ús en les poc més de 2.000 hectàrees de superfície que es mantindran per garantir la connexió biològic dels aiguamolls amb el cap de Creus i el futur parc del Montgrí. Això fa que finalment quedin exclosos cinc dels set municipis que s’havien incorporat a l’espai protegit amb el pla especial fet públic al març.

  • Més informació:

Notícia 27/08/2009 – Punt Diari
Notícia 21/08/2009 – Europa Press

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *