Nature contempla la ciència en una Catalunya independent

La prestigiosa revista Nature, amb autoritat tan reconeguda pel valor dels seus articles en tota mena de fòrums, publica avui un article on examina el paper de la ciència al Quebec, Escòcia i Catalunya en un horitzó d’independència a partir de la propera celebració del referèndum previst per a Escòcia

Scottish science is ready to go it alone. Scientists in restless territories such as Scotland, Quebec and Catalonia should embrace change, Colin Macilwain suggests.

L’article reconeix, per exemple, que “A Catalunya -que contempla celebrar el seu propi referèndum sobre la independència- els investigadors miren cada vegada més a Brussel·les, enlloc de Madrid, per buscar suport”, o que els investigadors catalans reben tres vegades més ajudes i subvencions de l’European Research Council que no pas els seus col·legues espanyols.

En moments crítics per al país, la comunitat científica comença a manifestar-se de manera clara a favor del procés de sobirania, en sintonia amb el gruix del país, amb passes com ara la creació d’una agrupació sectorial de l’ANC de recerca i universitats (Recerca per la independència) i Nature no fa més que donar a conèixer el que està passant en realitat.

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *