Nou assaig de cultiu ex-situ de l’estaquis de mar

Foto: Núria Membrives

Un grup d’individus de l’estaquis de mar (Stachys maritima) han estat transplantats aquesta setmana a la simulació d’una petita duna amb sorra de platja, als vivers de recerca del Jardí Botànic Marimurtra (Blanes), segons que ens informa Núria Membrives. Els treballs d’experimentació del cultiu de S. maritima del JBMM s’inclouen en el marc del projecte Phoenix-2014.

Les experiències prèvies de cultiu ex situ d’aquesta espècie amenaçada i que consta al Catàleg de Flora Amenaçada de Catalunya, havien donat resultats només parcials o amb poques dades de seguiment a llarg termini (al propi JBMM, a la UB o al viver instal·lat pel DMAH a Regencós). Fins ara el cultiu assajat al Marimurtra havia estat sempre en test i les plantes morien un cop feta la primera floració.

En la fotografia adjunta es pot veure el nou intent, a partir de plàntules que provenen, en part de germinacions de llavors en cambra, i una en part de germinacions en viver. S’espera que aquesta experiència ajudi a conèixer millor la propagació d’aquesta espècie i per tant, que pugui aportar informació per a la seva conservació.

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *