Nou decret d’espècies invasores

Tal com havíem informat des del Portal BioC, el febrer de l’any passat el Consell de Ministres (PP) va suspendre el decret d’espècies invasores aprovat poc abans pel govern anterior (PSOE). El govern actual hi ha introduït les modificacions que han resultat en la redacció que ha vist la llum aquest estiu. D’aquesta manera, la normativa vigent en matèria d’espècies invasores a l’Estat espanyol ara mateix és el Real Decreto 630/2013, de 2 de agosto, por el que se regula el Catálogo español de especies exóticas invasoras.

El mateix text del nou decret de 2 d’agost, en disposició derogatòria, especifica explícitament que “Queda derogado el Real Decreto 1628/2011, de 14 de noviembre, por el que se regula el listado y catálogo español de especies exóticas invasoras“, és a dir, el text del govern socialista.

El nou decret és més breu, de perfil més baix i amb una nova llsita de tàxons afectats. Aquesta llista annexa és també força més curta que en la versió anterior. Inclou 13 espècies d’algues i 66 de flora vascular (i, encara, una part important, 22, exclusivament d’aplicació a Canàries, de manera que només una quarantena són d’aplicació a la península i Balears).

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *