Nou estudi de la flora del S. de Catalunya

Un equip coordinat pel nostre company Julià Molero, expert en l’estudi de la flora de les comarques tarragonines, acaba de publicar, en la versió en línia del Butlletí de la ICHN, l’article “Noves aportacions al coneixement de la flora cormofítica de les comarques meridionals de Catalunya, amb especial atenció a les Muntanyes de Prades”.


El treball, extens i complet, fet en col·laboració amb especialistes de la UAB, de l’Institut Botànic de Barcelona, experts independents i membres de l’òrgan gestor de l’ENP de Poblet, aporta dos nous tàxons per al catàleg de la flora catalana (Poa trivialis subsp. sylvicola i Bromus hordeaceus subsp. mediterraneus), a part de nombroses novetats florístiques, taxonòmiques i nomenclaturals per a la flora meridional catalana (entre les quals, Malva tournefortiana, Brachypodium hybridum, Carex sylvatica subsp.  sylvatica, Chenopodium striatiforme, Festuca lemanii, Prunus lusitanica, Scilla hyacinthoides o Vicia pannonica subsp pannonica).


Però sens dubte, la novetat més rellevant és la descripció d’un nou tàxon per a la ciència, una nova subspècie del grup de Festuca rubra (F. trichophylla subsp. meridionalis S. Pyke & Molero), distinta de F. paucispicula, de les properes muntanyes de Cardó. La nova subspècie es considera un endemisme del NE Ibèric, muntanyes litorals i prelitorals de Catalunya meridional i de Castelló: de Montserrat fins a Penyagolosa.


 

 

 

 

 

 

 

 

Festuca trichophylla subsp. meridionalis S. Pyke & Molero, nou tàxon descrit de la serra de Prades (Foto: Butlletí ICHN)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Molero, J., S. Pyke, M. Guardiola, E. Josa, J. López-Alvarado, J. Felip & L. Sàez (2015) – Noves aportacions al coneixement de la flora cormofítica de les comarques meridionals de Catalunya, amb especial atenció a les Muntanyes de Prades. Butlletí de la Institució Catalana d’Història Natural 79: 15-37

 

 

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *