Nous recursos al Portal BioC

Presentem nous serveis del Portal del BioC, en forma d'enllaços a publicacions (Political Ecology, Sostenible, Silvicultura, Rutes de Flora i Fauna) i a webs de grups de recerca (Bioflora), així com un nou recurs que permet veure videoconferències.


NOVES PUBLICACIONS ENLLAÇADES DES DEL PORTAL BIOC

Les trobareu des d'avui a la pestanya d' Enllaços del portal. 

  • Political Ecology

Des de novembre del 2006 fins a març del 2008, Political Ecology va ser publicada com a E-Revista sota el nom de Enviromentality. Des de llavors ha pres un format de bloc, amb arxiu de contribucions cercable a la barra lateral. 

Enllaç a la revista

Exemple d'un article:
ECONOMIC VALUATION OF BIODIVERSITY CONSERVATION: THE MEANING OF NUMBERS


  • Sostenible

 "Sostenible" és el portaveu de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, que compta amb l'impuls de la Diputació de Barcelona, i és 'online' des del 2001. La direcció corre a càrrec de Domènec Cucurull, i la direcció científica a càrrec Ramon Folch, l'estudi del qual s'encarrega de la producció de la publicació, amb la supervisió d’un consell editorial format per representants de la Diputació de Barcelona i altres professionals. Jordi Flamarich és el cap de redacció.

Font: web de Sostenible

Enllaç a la revista


 

  • Silvicultura

 "Silvicultura" és una revista trimestral, editada pel Centre de la Propietat Forestal i de difusió gratuïta. El darrer volum (57, 2008) inclou una anàlisi del decret de flora amenaçada de Catalunya. Es pot descarregar en pdf des del web del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya.

 

 

 

 

 

 

Font: web del DMAH

 

Enllaç a la revista


  • Rutes de flora i fauna




 La Diputació de Barcelona ha editat la guia Rutes de flora i fauna de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona per difondre la diversitat de la fauna i la flora de la Xarxa de Parcs Naturals. Amb 128 pàgines en color, conté 22 itineraris per a fer a peu.
La nova guia de recull una introducció a cada parc natural i entre 1 i 4 rutes per parc, depenent de cadascun d'ells. Cada ruta disposa de la seva explicació, un mapa orientatiu, una fitxa d'algun element de flora i fauna i una bibliografia recomanada. Es tracta d'itineraris que es poden fer a peu i que, en alguns casos, fins i tot estan adaptats per ser accessibles a les persones que tenen alguna discapacitat.
La guia conté fotografies de gran qualitat, una il•lustració homogènia i un grafisme acurat. Se n'ha fet una edició de 800.000 exemplars. que el diumenge 16 de novembre, va ser encartada als principals diaris. També es pot aconseguir, de manera gratuïta als centres d'informació dels parcs.
Web de la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona

WEBS DE GRUPS DE RECERCA

  • Bioflora

A la pestanya d'Enllaços del Portal del BioC hi  trobareu des d'avui el web del Grup de Recerca Bioflora, creat el 1998 i constituït per membres de la Universitat de Saragossa i de l’Instituto Pirenaico de Ecología (IPE, CSIC). Les línies de recerca de Bioflora s’orienten a Sistemàtica i Evolució vegetals, Genètica de poblacions i conservació de plantes amenaçades i Flora i Vegetació dels Pirineus i de la Península Ibèrica.

Enllaç al web de Bioflora


VIDEOCONFERÈNCIES

Cada cop és més frequent que algunes classes magistrals o conferències siguin retransmeses directament via internet i, posteriorment, resten disponibles a la xarxa des de diverses aplicacions informàtiques, una de les quals forma part del paquet de Google (anomenada Google Teach Talks).

A la pestanya BioC TV hi haurà des d’ara també un enllaç a Videoconferències que iniciem amb el que segueix:

  • International Barcode of Life: creating a searchable index of every species

Google Teach Talks allotja una conferència presentada pels Drs. Paul Hebert i Dan Janzen, que presenten i discuteixen el projecte International Barcode of Life (www.dnabarcoding.org). Té una durada aproximada d’una hora i molt bona resolució i permet conèixer el sistema de codi de barres de DNA.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *