Nova Guia de les Plantes de Menorca

A cavall del canvi d’any 2015/2016, ha vist la llum una nova edició de “Guia de les Plantes de Menorca“, la segona (corregida; la primera, de 2014, es va exhaurir de seguida). En són autors l’equip dirigit per Pere Fraga, amb Irene Estaún, Mireia Comas i Eva Cardona i és editada pel Consell Insular de Menorca i l’Institut Menorquí d’Estudis.

 

Aquesta guia forma part del programa de guies de natura de la Reserva de la Biosfera de Menorca (n’és el volum 4) i és un producte més de la “factoria LIFE”, de les diverses publicacions de qualitat que l’equip finançat per successius projectes europeus LIFE ha dedicat de la conservació de la flora menorquina.

 

El llibre té una introducció sobre la flora menorquina, el paisatge vegetal i les principals comunitats, així com les accions de conservació més rellevants dutes a terme i el gruix de l’obra és dedicat a l’apartat de guia, molt gràfica  -moltes espècies són il·lustrades amb fotografies de detall- on els tàxons són presentats per agrupacions pràctiques, no estrictament taxonòmiques. De vegades són famílies (lleguminoses o compostes), o gèneres (aladerns, o allasses, o bledes) d’altres són grups morfològics (els “cards”), d’altres són agrupades per hàbitats o ambients (plantes de dunes, de pradells o de roques), sempre seguint criteris de practicitat i de senzillesa d’ús. Al final de l’obra, els diversos índexs en faciliten la consulta

 

L’obra, a més de molt útil és fàcil d’emprar i molt bella. No es pot demanar res més!

 

Més informació

  • Fraga Arguimbau, P., Irene Estaún Clarisó, Mireia Comas Casademont i Eva Cardona Pons (2015). Guia de Les Plantes de Menorca. Menorca Reserva de la Biosfera, 4. Consell Insular de Menorca i l’Institut Menorquí d’Estudis. Menorca. 353 p. ISBN 978-84-15291-14-5 / Dipòsit Legal ME 14/2016.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *