Noves dades cromosòmiques mediterrànies

Acaba de distribuir-se el volum 19 de la revista Flora Mediterranea , editada per la societat botànica mediterrània OPTIMA , corresponent a l’any 2009.

Aquest volum inclou un bon nombre de contribucions al coneixement de les plantes de la Mediterrània  així com les notes necrològiques de César Gómez Campo, Santiago Castroviejo, Joao Amaral Franco, Armen Takthajan i Andrea Di Martino, recentment traspassats.

Com és habitual, hi apareix el número corresponent  (19) de la sèrie Mediterranean Chromosome Number Reports, editada a cura de G. Kamari, C. Blanché i S. Siljak-Yakovlev, sota els auspicis de la Comissió internacional de Cariosistemàtica i Sistemàtica molecular d’OPTIMA i que, en aquesta ocasió, aplega contribucions amb nova informació citogenètica de 21 tàxons, incloent-hi diverses poblacions catalanes que un cop més, demostra la vitalitat i la significació dels estudis cromsòmics en el conjunt de la recerca sobre biodiversitat vegetal mediterrània.

Precisament, una de les activitats de recerca del BioC consisteix en la catalogació i sistematització de la informació sobre diversitat genètica cromosòmica a través de la producció de dades pròpies, de  l’edició de contribucions com les citades de Flora Mediterranea i, finalment, de la construcció d’instruments de consulta i de metaanàlisi, a través del banc de dades CROMOCAT, integrat al Banc de dades de Biodiversitat de Catalunya.

Més informació:

Taula de continguts del volum 19 de Flora Mediterranea

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *