Noves espècies protegides a Balears

Una nova actualització de la normativa balear de protecció d’espècies per resolució del conseller de Medi Ambient, d’inclusió i canvi de categoria de diverses espècies (BOIB 124 de 7 de setembre de 2013).

Resolució del conseller de Medi Ambient d’inclusió i canvi de categoria de diverses espècies en el Catàleg Balear d’Espècies Amenaçades i d’Especial Protecció.

Els canvis, respecte a la flora són que s’inclou en la categoria de Perill d’Extinció l’arbret Cotoneaster majoricensis, endèmic del Puig Major de Son Torrella i a la Serra des Teixos;  dins la categoria B) d’Autorització obligatòria per a la seva recol·lecció amb finalitats comercials s’inclou Thapsia garganica, per un increment de recol·lecció a la natura com espècie clau per nous fàrmacs contra el cáncer i com a canvi de categoría, Delphinium pentagynum subsp. formenteranum passa d’estar catalogada en Perill d’Extinció a Vulnerable per l’increment considerable de l’ocupació i la distribució de l’espècie a l’illa de Formentera, segons que justifica la propia resolució. 

El total de tàxons de flora protegits per normativa balear arriben, així a 59.

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *