Projecte docent al Monestir de Pedralbes

Ahir al vespre va tenir lloc al Museu del Monestir de Pedralbes , a Barcelona, l'acte de presentació del "Jardí Virtual del Monestir", realitzat en el marc de les activitats del grup d'innovació docent GIBAF , en el qual participen diversos membres del BioC.

La iniciativa ha partit del conveni entre el Museu del Monestir i el grup d'innovació per a desenvolupar un suport virtual informatiu per a les plantes medicinals conreades al jardí medieval del Monestir, que reprodueix un hort de simples vinculat a la farmàcia del convent. El treball sobre cada planta ha estat desenvolupat per una parella d'estudiants de Botànica farmacèutica (Facultat de Farmàcia, UB), dirigits pels professors Carles Benedí i Anna Rovira, amb el suport del prof. Joan Simon, i serà disponible via internet a partir del setembre, de manera que hom podrà trobar documentació i fotografies sobre cada espècie en qualsevol moment, fins i tot quan la fenologia de cada espècie no en permiti l'observació directa. En aquests moments, tanmateix, la col·lecció presentava un magnífic aspecte i permet conèixer in situ i en plena floració una cinquantena llarga de plantes medicinals, en el marc incomparable del claustre del monestir. En recomanem vivament la visita.

 L'acte va comptar amb la presència de la directora del Museu, Anna Castellanos, la Cap d'Estudis de Farmàcia, Concepció Amat, l'ex-degà de la Facultat, Josep Boatella i els professors organitzadors de l'activitat.

 

Els estudiants autors del "Jardí Virtual del Monestir de Pedralbes" a la sortida de l'acte de presentació. A la dreta, la Directora del Museu i els professors Carles Benedí, Anna Rovira i Joan Simon. Foto: J. Simon.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *