El premi BBVA, per a Lovejoy i Laurance

 Aquest matí s'ha retransmès en directe via internet el veredicte del  Premi Fronteras del Conocimiento en Ecología y Biología de la Conservación  que atorga la Fundación BBVA. Els guardonats ex aequo han estat els biòlegs nordamericans Thomas E. Lovejoy i William F. Laurance, per les seves contribucions al coneixement dels efectes dels canvis en l´ús del territori sobre la biodiversitat.

 

Font: Fundación BBVA

Les investigacions dels guardonats a l'Amazònia han permès mesurar les conseqüències de la fragmentació de l'hàbitat sobre la integritat de les selves tropicals i simular científicament l'evolució d'aquests ecosistemes en el futur. 

El jurat d'aquesa primera edició del Premi Fronteras del Conocimiento en Ecología y Biología de la Conservación ha estat presidit per Daniel Pauly,catedràtic del Centre de Pesqueres de la Universitat de Columbia Britànica (Canadá), i integrat per Joanna Burger (Universitat Rutgers, EEUU), Daniel P. Faith (Australian Museum, Austràlia), Ilkka Hanski (Universitat d'Hèlsinki, Finlàndia), Robert D. Holt (Universitat de Florida, EEUU), Gary Meffe (Editor de Conservation Biology, EEUU) i Pedro Jordano (Estación Biológica de Doñana, CSIC).

Més informació

Notícia 30.I.2009 – Web de la Fundació BBVA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *