Presentat el llistat d’espècies exòtiques catalanes

Ahir es va presentar a Barcelona el resum del projecte EXOCAT, que conté la relació de les espècies exòtiques presents a Catalunya. En són autors els membres del CREAF Jara Andreu, Joan Pino, Corina Basnou, Moisès Guardiola i J.Luis Ordóñez. El projecte ha estat promogut pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, que ha finançat també la publicació del llibret amb el resum del projecte.

Pel que fa a la flora, EXOCAT reconeix 588 espècies exòtiques (el llibret n’inclou una llista completa), de les quals se’n reconeixen 63 (un 11%) com a invasores. L’anàlisi dels orígens d’aquestes espècies identifica la jardineria com a font numèricament més important i Amèrica, com a regió de procedència més nombrosa.

Jara Andreu, Joan Pino, Corina Basnou, Moisès Guardiola i J.Luis Ordóñez (2012). Les espècies exòtiques de Catalunya  Resum del projecte EXOCAT 2012. CREAF i Generalitat de Catalunya. Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Barcelona.

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *