Primera llista mundial d’espècies


The Plant List, la primera llista mundial d’espècies de plantes, ha estat presentada els darrers dies del 2010. Es tracta d’una llista activa, consultable a través d’internet de totes les espècies de plantes conegudes. En la seva versió 1.0, vol ser la relació completa de totes les espècies de plantes vasculars i de briòfits, objectiu que la ciència botànica persegueix des dels temps de Carl Linné. El recull és fruit de la col·laboració entre entitats de tanta rellevància com els Royal Botanic Gardens, Kew i el Missouri Botanical Garden, combinant els múltiples paquets de dades que contenen els seus llistats i la participació de nombrosos col·laboradors. És una excel·lent notícia per tancar l’any internacional de la biodiversitat.

The Plant List forneix el nom llatí acceptat per a la majoria d’espècies, que s’enllaça a tots els sinònims coneguts per a cada espècie. També inclou els noms no resolts, per als quals les fonts emprades no contenen dades suficients per decidir si es tracta de noms acceptats o de sinònims.

The Plant List inclou 1.040.426 noms científics de plantes de rang específic. D’aquests, 298.900 (28,7%) són noms acceptats,  477.601 (45,9%) són sinònims i 269.295 ( 25,4%) són noms no resolts, la qual cosa indica el volum de la tasca que resta per fer. La llista conté 620 famílies de plantes i 16.167 gèneres.

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *