Progrés del LIFE-Baix Ter

Estat actual d’una de les noves llacunes recuperades a La Pletera (L’Estartit, Baix Empordà).          Foto: Avui-El Punt


Aquest mes d’agost s’han donat a conèixer els progressos en la recuperació dels espais de la Pletera, al Baix Ter, que són objecte d’un programa d’estudi científic acoblat a un projecte de recuperació, finançat pel programa europeu LIFE.

 

L’objectiu principal del projecte és la restauració integral i definitiva del sistema de llacunes costaneres, del que havia estat una urbanització no finalitzada,  amb la retirada de totes les infraestructures i amb la voluntat de recuperar-ne la funcionalitat ecològica.

 

El projecte Life Pletera té caràcter multidisciplinari (comunicació, la investigació i divulgació, mesures de preservació de fauna i flora i, també, la reflexió artística de l’espai a través de l’art) i compta mb un pressupost de 2.528.148 euros (75% a càrrec de la UE). A hores d’ara, segons que informa el diari El Punt-Avui, pràcticament el 80% de les actuacions de desurbanització i restauració ambiental programades ja estan fetes.

 

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *