Projecte Atles florístic dels Pirineus

Imatge de la serralada pirinenca (Foto: NASA)

Aquests dies s’està distribuint el volum 26 del butlletí Brolla, que edita el Jardí Botànic de Barcelona i que inclou diverses notícies i reportatges d’interès, com ara l’entrevista a Montserrat Vall-llosera, vídua de P. Duran Farell, impulsor de tantes iniciatives com ara el propi jardí. D’entre les informacions d’aquest número, destaquem el reportatge sobre l’inici del projecte Atles florístic dels Pirineus, en reunió tinguda a Jaca el passat mes de març.

Aquest projecte és englobat en el marc de l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic (OPCC), finançat per la UE a través de la Comunitat de Treball dels Pirineus, en tant que xarxa de seguiment d’espècies i poblacions dels Pirineus per detectar l’impacte del canvi climàtic i elaborar mesures de control. La primera part de la tasca és d’inventariació en dos anys, a través del sistema de quadrats UTM de 10 x 10 km, amb participació d’investigadors de Navarra, País Basc, Aragó, Catalunya, Andorra i França i inspirat en el sistema del web de l’Atles de la Flora d’Aragó

A aquesta reunió fundacional a Jaca en va seguir una altra, a l’abril a Barcelona, amb els membres catalans del projecte.

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *