Quatre espècies de plantes, noves a Catalunya

El Butlletí de la ICHN en curs de publicació electrònica va enguany farcit de novetats corològiques. Un article de Joan Pedrol i col·laboradors (de la UdL, l’IEL i els Jardins Botànics de Lleida i de Barcelona) indica quatre plantes presents al territori sicòric (Diplotaxis ilorcitana, Lappula patula, Trinia dufourii, Mantisalca duriaei) que són noves per a la flora catalana. Aquestes localitats representen l’extrem oriental de la seva àrea de distribució a la vall de l’Ebre.

 

També s’hi dóna notícia de la presència de Linaria oligantha, un endemisme del SE ibèric, col·lectada un sol cop a Catalunya el 1919 i que no havia estat retrobada.

 

Algunes d’aquestes poblacions són petites i fràgils i mereixedores de ser avaluades amb els criteris UICN per tal de poder ser afegides, si s’escau, a una nova versió de la Llista Vermella catalana.

Més informació

 

Joan Pedrol, Josep Antoni Conesa, Alejandro Juárez-Escario, Jordi Margalef, Samuel Pyke & Xavier O. Solé-Senan (2015) Plantes de Ponent noves per a la flora de Catalunya. Butlletí de la ICHN 79: 3-6

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *