Reconeixement a les bases de dades del BioC

La prestigiosa revista Plant Systematics and Evoution acaba de publicar la presentació d’una nova base de dades cromosòmica, en aquest cas, de la flora de l’Alemanya. (Paule et al., 2017). D’entre els models estudiats com a referència prèvia a la construcció de la nova base de dades relacional figuren les produccions del BioC de CromoCat i DCDB (Delphinieae Chromosome Database).

 

El projecte “Chromosome numbers of the Flora of Germany” (títol bilingüe, també en en anglès, amb intenció clara de servei internacional) es descriu a Paule et al (2017) i és disponible a http://plantchromosomes.senckenberg.de/ [accés 23/11/2017]. Finançat per una agència estatal (Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG)), és dut a terme per un consorci d’institucions de recerca del SGN (Senckenberg Gesellschaft für Naturforschung) que agrupa sis instituts de recerca i tres museus d’Alemanya); el nucli del l’equip del banc de dades cromosòmiques és format pel Departament de Botànica i Evolució Molecular, a Senckenberg Frankfurt, Departament de Botànica a Senckenberg Görlitz i el Data and Modelling Centre al Senckenberg BiK-F Frankfurt. Ha estat construït sobre les darreres versions del programari de PostgreSQL/GIS, DaDaBIK, GeoServer i OpenLayers.

 

El llançament del projecte s’acaba de presentar enguany (Paule et al., 2017) amb més de 12.000 registres de 1748 espècies de 858 fonts bibliogràfiques. Tot i que el conjunt de la flora alemanya és força més pobre en espècies que la flora catalana, contràriament, la tradició i l’esforç d’estudi cromosòmic de la flora és molt superior.

 

Més informació

  • Paule J, Gregor T, Schmidt M, Gerstner E-M, Dersch G, Dressler S, Wesche K, Zizka G 2017. Chromosome numbers of the flora of Germany – a new online database of georeferenced chromosome counts and flow cytometric ploidy estimates. Plant Systematics and Evolution 303(8):1123-1129, doi:10.1007/s00606-016-1362-y (enllaç a l’article)
  • Bosch M, Simon J, López J-Pujol, Blanché C (2016) DCDB: an updated on-line database of chromosome numbers of tribe Delphinieae (Ranunculaceae). Enllac a: http://hdl.handle.net.sire.ub.edu/2445/98702
  • Simon J, Margelí M, Blanché C (2001) CROMOCAT: the chromosome database of the catalan Countries. Bocconea 13:281–297 Google Scholar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *