Reestructuració de Medi Natural al Govern

Com a resultat de la reestructuració de conselleries al Govern de Catalunya després de les darreres eleccions, les competències de l’antic DMAH (Departament de Medi Ambient i Habitatge) han estat distribuïdes ara en dos departaments diferents. El procés va culminar en el Consell de Govern de dimarts passat, amb el nomenament de Josep Escorihuela com a nou Director General de Medi Natural i Biodiversitat.

Una part de les competències mediambientals de l’antic DMAH ha estat atribuïda al Departament de Política Territorial i Obres Públiques (ara també de Sostenibilitat i denominat de nou com a “Territori i Sostenibilitat”), que dirigeix el nou conseller Lluís Recoder (CDC). En aquest àmbit, en Consell de Govern del 18 de gener ha nomenat el fins ara professor de la UAB i responsable dels informes sobre canvi climàtic a Catalunya, Josep Enric Llebot, secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat.

Les competències equivalents a l’antiga direcció general de Medi Natural han estat segregades a una altra conselleria, que, dirigida per Josep M. Pelegrí (UDC), passa a denominar-se d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. En aquest nou departament, el nomenament del Consell de Govern del 18 de gener per a l’àrea que engloba la conservació de flora ha estat per a Josep Escorihuela i Mestre, com a director general de Medi Natural i Biodiversitat, provinent de responsabilitats de pesca de la pròpia administració de la Generalitat.

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *