Retallades als espais naturals de Catalunya

Segons que informa avui La Vanguardia, el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya ha reduït aquest any un 47% les partides per als consorcis que gestionen espais naturals de protecció bàsica. Amb aquesta mesura, es queden desatesos en major o menor grau 17 organismes encarregats de protegir altres tants llocs valuosos inclosos en el Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya. La interrupció d’ajudes ha provocat acomiadaments, reducció de projectes i una enorme preocupació entre els experts en protecció de la Natura.

Gairebé simultàniament, s’ha conegut la proposta de venda d’una part del territori del parc dels Aiguamolls de l’Empordà. IAEDEN-Salvem l’Empordà denuncia que l’Institut Català del Sòl (INCASÒL) ha posat a la venda una finca de més de 90 hectàrees i les seves edificacions, coneguda com a La Torre d’en Mornau, inclosa al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà.

Els terrenys estan ubicats als termes municipals de Castelló d’Empúries, Pau i Peralada, a la comarca de l’Alt Empordà. L’INCASÒl va publiar la seva sortida al mercat en un anunci publicat el 16 de març passat. Es dóna la circumstància que, en paral·lel, s’està endegant una proposta de declaració de l’Empordà com a Reserva de la Biosfera de la UNESCO

Més informació

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *