Revisada la diversitat genètica de l’estaquis de mar

Els primers dies de 2016 ha vist la llum l’article How habitat fragmentation affects genetic diversity? The case of a sand dune plant (Stachys maritima) in the Iberian Peninsula, publicat com a capítol de llibre a la sèrie Advances in Genetics Research per membres del BioC en què s’actualitza l’estat de conservació i els nivells de diversitat genètica de l’estaquis de mar (Stachys maritima), espècie estudiada des de fa anys pel nostre equip.

 

El capítol explica les conseqüències genètiques de la fragmentació de poblacions en una aquesta espècie de dunes litorals. Per mitjà de l’electroforesi d’isoenzims, es detecten nivells extremadament baixos de diversitat genètica (P= 4,0; A= 1.1; He = 0.014) i dels 19 loci isoenzimàtics avaluats, només quatre van ser variables.

 

Es suggereixen accions de conservació orientades al manteniment de la mida poblacional i del flux gènic, a més de la preservació de l’hàbitat.

 

 

Més informació

  • Massó, S.; Blanché, C.; Barriocanal, C.; Martinell, M.C. & López-Pujol, J. 2016. How habitat fragmentation affects genetic diversity? The case of a sand dune plant (Stachys maritima) in the Iberian Peninsula. In: Urbano, K.V. (Ed.) Advances in Genetics Research Vol.16. Nova Science Publishers, New York: 65-79Enllaç a l’editorial

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *