S. Massó presenta el banc de dades de manglars

Els proppassats dies 24 i 25 de novembre ha tingut lloc a Brussel•les el Young Botanists’ Day, les jornades que la Royal Botanical Society of Belgium dedica als seus joves investigadors. Aquest any, el YBD ha tingut com a seu la Université Libre de Bruxelles (ULB) i la seva temàtica ha girat entorn a l’evolució en la botànica des de Darwin fins al paper de les dones (Evolution in Botany: from Darwin to women). És per això que s’ha fet coincidir el primer dia de la sessió amb el 150è aniversari de la publicació de On the Origin of Species (el 24 de novembre de 1859) i s’ha celebrat també el centenari de la primera dona premiada per la Belgian Royal Academy of Sciences, la botànica i artista belga Hélène Durand, per la publicació de Sylloge florae Congolanae (Phanerogamae).

El YBD ha tingut forta presència internacional, amb 36 comunicacions en format pòster provinents de 17 països diferents i 13 comunicacions orals, totes provinents de Bèlgica i amb temàtiques molt diferents que van des de l’origen de la flora briofítica macaronèsica fins a experiments de transplants ex-situ d’Arnica montana, passant per estudis de l’únic tàxon de plantes vasculars endèmic de Bèlgica (Sempervivum funckii var. aqualiense) i pels estudis d’invasibilitat del gènere Fallopia.

En el marc d’aquesta jornada dedicada als joves, el BioC hi ha tingut presència, amb la presentació del pòster The Mangrove Reference Database and Herbarium a càrrec de Sergi Massó, que fa una estada a la Universitat Lliure de Brussel·les.

Fragment de la comunicació en pòster (Massó Alemán, S., Bourgeois, C., Appletans, W., Varhoorne, B., De Hauwere, N., Steoffelen, P., Heughebaert, A. & Dahdouh-Guebas, F. (2009), The Mangrove Reference Database and Herbarium), presentada al simposi Evolution in Botany: from Darwin to women. Brussel·les, 24-25 de novembre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *