S’ampliarà el PN de l’Alt Pirineu

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder va informar a Tremp (Pallars Jussà) que comença el procés de treball per ampliar la superfície del Parc Natural de l’Alt Pirineu, després d’haver obtingut el vist-i-plau de la Junta Rectora del Parc. El procés s’iniciarà després d’haver rebut les propostes de quatre municipis integrants del Parc interessats en aquesta ampliació. Ara s’obrirà un termini de dos mesos perquè la resta d’ajuntaments pugui fer també d’altres suggeriments, que es tindran en compte abans de plantejar qualsevol modificació. A banda, la Generalitat podrà suggerir també altres propostes. Segons el conseller, l’ampliació es farà sempre comptant amb el consens del territori.

La nota de premsa indica que aquest procés d’ampliació s’inicia just nou anys després de la creació del Parc Natural de l’Alt Pirineu, el més gran de Catalunya, amb gairebé 70.000 hectàrees de superfície, i situat entre el Pallars Sobirà i l’Alt Urgell. Algunes de les zones que es volen incloure en la nova delimitació ja estan protegides, ja que formen part de la Xarxa Natura 2000, aprovada després de la creació del Parc. La gestió que s’ha fet del Parc Natural en aquest temps ha animat els ajuntaments a proposar la inclusió de noves àrees.
 
El Parc Natural de l’Alt Pirineu està conformat pels municipis d’Alins, Alt Àneu, Esterri d’Àneu, Esterri de Cardós, Farrera, La Guingueta d’Àneu, Lladorre, Llavorsí, Montferrer i Castellbò, Rialp, Soriguera, Sort, Tírvia, Vall de Cardós i Les Valls de Valira.

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *