M.C. Martinell al workshop sobre Silene

M.C. Martinell ha participat representant el BioC al Workshop Internacional sobre Silene organitzat pel Departament d'Ecologia i Evolució de la  Université de Lausanne, sota el lema Silene : from Populations to Genes.

El workshop ha aplegat els especialistes mundials que investiguen en diversos aspectes del gènere Silene entre els dies 4-9 de maig de 2008 a la localitat de Monte Verità, prop d'Ascona (Suïssa), entre els quals, Janis Antonovics, Deborah Charlesworth, Lynda Delph o Tatjana Giraud.

Foto de grup dels assistents al Workshop, durant l'excursió del congrés a Cimetta, prop de la ciutat de Locarno (Foto: Université de Lausanne). M.C. Martinell, asseguda a la primera fila, la cinquena per l'esquerra.

 

La comunicació presentada va ser  "DIURNAL AND NOCTURNAL POLLINATION OF SILENE SENNENII", de M. Carmen Martinell, Laia Guasch, Maria Bosch, Stefan Dötterl & César Blanché, que descriu el sistema de pol·linització nocturn d'aquesta espècie endèmica de l'Empordà i fortament amenaçada (EN). El treball inclou la col·laboració del BioC amb Stefan Dötterl (Department of Plant Systematics, University of Bayreuth), relatiu a l'anàlisi dels components de l'aroma floral , que demostra la producció nocturna d'emissions amb predomini de beta-ocimè, analitzat per cromatografia de gasos acoblada a espectrometria de masses (GC-MS).

El treball presentat s'inclou en el marc de la tesi doctoral de M.C. Martinell i ha estat suportat econòmicament pel projecte CGL2007-60476/BOS (Ministerio de Educación y Ciencia), que compta amb el DMAH de la Generalitat de Catalunya com a EPO (Entitat Promotora-Observadora)

Més informació:

Lloc web del Workshop Silene: from populations to genes  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *