Tesi doctoral sobre Antirrhinum, a València

Ahir dia 1 es va llegir la tesi doctoral d’Elena Carrió González, titulada “La hibridación en el origen y la extinción de especies en el género Anthirrhinum (Scrophulariaceae): el caso de las rupícolas amenazadas A. charidemi, A. subbaeticum y A. valentinum”. La tesi ha estat dirigida pel Dr. Jaime Güemes i ha actuat com a tutor el Dr. Josep A. Rosselló, tots dos de la Universitat de València.

El treball aborda la problemàtica de l’origen de les espècies dels conillets de l’est ibèric sota el prisma de la filogeografia i de l’existència de processos d’hibridació remota i/o recent. Igualment, estudia la possible incidència del risc d’hibridació de l’endemisme A. valentinum, en regressió ens els darrers 50 anys,  amb l’espècie en expansió A. controversum, que ha arribat a colonitzar els terrenys pròxims de l’endèmica. A través d’encreuaments experimentals es demostra que existeix la possibilitat real d’hibridació i d’ulteriors introgressions. Aquest fenomen ha estat observat, en petita proporció, en poblacions del conillet dels Ports, Antirrhinum pertegasii.

La tesi va ser qualificada amb la màxima nota (Excel·lent cum laude). L’acte va tenir lloc a l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic de la Universitat de València.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *