Una catalana, autora de la filogènia de monocotiledònies

La prestigiosa revista Taxon acaba de publicar una nova proposta filogenètica linear de les monocotiledònies, de la qual són autors set investigadors de Kew Gardens (Anglaterra), entre els quals destaca, com a primera signant, la catalana Anna Trias Blasi.

 

Anna Trias-Blasi, que va cursar la llicenciatura a la UdG, va fer la tesi doctoral a Irlanda (Dublin), una estada d’estudis a Escòcia (Edimburg)i actualment treballa a Kew, on és especialista en vitàcies del SE d’Àsia.

 

El treball permet una seqüència linear (com la que APG III ja va fer per a les famílies) de gran utilitat per als usuaris de bases de dades, herbaris, etc., dels gèneres de monocotiledònies, un dels grups on les noves propostes sistemàtiques han provocat més canvis. Excloent-hi les orquidàcies i les poàcies, l’inventari proposat a l’article abasta 1225 gèneres de 75 famílies.

 

Trias-Blasi, Anna; Baker, William J.; Haigh, Anna L.; Simpson, David A.; Weber, Odile & Wilkin, Paul (2015). A genus-level phylogenetic linear sequence of monocots. Taxon 64 (3) 552-581.

 

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *