Pla de protecció de 3000 km de rius

Segons que informa el diari El País, el govern de l’estat estudia la protecció de 2.927 km de trams fluvials en bon estat de conservació. Arran de la reforma del Pla Hidrològic de l’any 2005 (i a conseqüència d’unes esmenes de grups com ara Ecologistas en Acción), es va idear un Catálogo Nacional de Reservas Naturales Fluviales i es va encarregar un informe al CEDEX, que ara ha estat fet públic.
 
El CEDEX (Centro de Estudios y Experimentación de Obras Públicas), que depèn del Ministeri de Foment, identifica 357 trams fluvials a l’informe (presentat el mes de març i fet públic ahir) que constituirien una xarxa de corredors biològics i de zones protegides enorme. La conca que aportaria més longitud a aquesta xarxa seria la de l’Ebre (més de 1500 km), principalment a les capçaleres pirinenques.

Després de la cessió dels Parcs Nacionals a les Comunitats Autònomes, El País destaca aquesta xarxa com “el mayor espacio protegido en manos del Gobierno” i que la tramitació suposa, primerament l’informe de les confederacions hidrogràfiques i, després, les audiències a les CC.AA.

A manca de llegir l’informe directament, desconeixem l’encaix d’aquesta xarxa a les previsions de la Llei de Biodiversitat, a la xarxa Natura 2000 i a les estratègies de planificació i de conservació de les comunitats autònomes.

Més informació:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *