Directrius de conservació a Natura 2000

El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, a través d’una resolució publicada recentment al BOE (núm. 244 de 10 d’octubre de 2011, pàg. 106.473-106.473) ha fet públic el document de Directrius de conservació de la Xarxa Natura 2000, aprovat per la Conferència Sectorial de Medi Ambient en la sessió del 13 de juliol de 2011.

Segons el propi document, amb caràcter general, les directrius reflecteixen bàsicament la pràctica habitual utilitzada en l’elaboració d’instruments de gestió d’àrees protegides. Incorporen, però, algunes qüestions específiques de la Xarxa Natura 2000, recollides dels documents tècnics i d’interpretació que la Comissió Europea ha anat elaborant al llarg d’aquests gairebé 20 anys des de l’aprovació de la Directiva Hàbitat.

El document inclou la metodologia per a l’avaluació de l’estat de conservació favorable, gestió dels espais , conservació d’HIC i d’espècies Natura 2000, coordinació amb estratègies de conservació o plans de recuperació i de conservació, seguiment, règim econòmic i tramitació administrativa i significa una clarificació i precisió del sistema de treball amb aquestes figures de protecció, amb gran potència i possibilitats d’eficàcia, depenent de l’ús que se’n faci.

Més informació

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *