Divergència de nínxols ecològics en poliploides?

Acaba d’aparèixer a la revista Flora un nou article sobre lliris coreans, en aquesta ocasió sobre Lilium lancifolium, del que és autor el nostre company Jordi López-Pujol, amb un equip d’investigadors sudcoreans.

 

Mi Yoon Chung, Jordi López-Pujol, Jae Min Chung, Ki-Joong Kim, Seon Joo Park & Myong Gi Chung (2015) – Polyploidy in Lilium lancifolium: Evidence of autotriploidy and no niche divergence between diploid and triploid cytotypes in their native ranges. Flora 213: 57–68

http://dx.doi.org/10.1016/j.flora.2015.04.002

 

El treball, emprant electroforesi isoenzimàtica i les modelitzacions MaxEnt, compara la diversitat genètica derivada dels citotips diploides i els triploides (ambdós naturals) del lliri coreà  Lilium lancifolium. La investigació demostra que els diploides generen descendència amb elevada diversitat, mentre que els triploides només produeixen còpies clonals sense diversitat. L’article conclou que no es requereix diferenciació ecològica com a pre-requisist per a l’establiment de nous llinatges poliploides, malgrat que els triploides són capaços d’estendre’s per una més gran amplitud de nínxols.

 

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *