Acció d’erradicació del cactus d’Arizona al Pallars

Capçalera del nou bloc de l’EBPJ

L’Ajuntament de Tremp, en col·laboració amb l’Entitat Municipal Descentralitzada de Vilamitjana i l’Estació Biològica del Pallars Jussà ha retirat 30 tones d’aquesta espècie (Cylindropuntia rosea) en una ofensiva dedicada a eradicar la presència d’aquesta espècie. La superfície que s’ha netejat és d’unes 3,5 hectàrees de propietat municipal. La neteja s’ha fet ara al incloure aquesta zona dins la xarxa de senders de la comarca.

 

Cylindropuntia rosea (Foto Macquarie Council)

Cylindropuntia rosea, cactàcia espinosa originària de Mèxic, és una espècie que darrerament causa una forta preocupació en diversos indrets mediterranis, per la facilitat d’expansió en fragments de disseminació vegetativa. Entre d’altres llocs, ja fa pràcticament dos anys que la Serra d’Oriola, al País Valencià, manté una constant lluita contra aquest cactus, però la problemàtica s’estén fins a zones tan remotes com Austràlia.

L’Estació Biològica del Pallars Jussà, que acaba d’estrenar seu a Talarn, disposa de fa poc d’un bloc des d’on es poden seguir les seves activitats.

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *