La UE signa el nou conveni sobre transgènics

Segons que informa un comunicat de premsa del CBD, ahir es va signar a la seu de Nacions Unides a Nova York el compromís de quinze països i de la Unió Europea d’adhesió al tractat conegut com a “complement” al protocol de Cartagena de Bioseguretat, que compromet els estats signataris a legislar per compensar els danys produïts per organismes vius modificats (LMO’s, Living Modified Organisms) i que va ser aprovat a Nagoya (Japó) durant la cimera del COP10 de finals de 2010.

Amb aquests, són ja 22 els països signataris i, tot i que l’estat espanyol no hi figura encara, sí que hi ha el compromís de la Unió Europea. Podeu veure la llista completa al comunicat, així com el text del tractat al web del CBD.

Més informació

En relació amb aquesta qüestió, ha estat publicat recentment (finals de 2010), el volum 61 de Treballs de la Societat Catalana de Biologia, editat per J.M. Casacuberta, que actualitza l’estat de la qüestió, des d’una òptica científica pluridisciplinar, sobre els organismes modificats genèticament i la problemàtica ambiental que genera el seu ús, a escala general i també al nostre país.

 

Accés a l’índex, resums i textos complets

TSCB 61 – Enllaç al web de la SCB

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *