Noves dades genètiques al BDBC

Avui ha estat lliurat al BDBC (Banc de dades de Biodiversitat de Catalunya) el contingut els treballs de recopilació de dades genètiques de la flora catalana corresponents a l’any 2011, a càrrec dels membres del BioC  Elisabet Aguilar, Cèsar Blanché i Joan Simon, sota la direcció d’aquest darrer. El projecte del Banc de dades, coordinat per Xavier Font, fa part d’un conveni entre la Universitat de Barcelona i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, on els membres del BioC participen des de fa més de deu anys.

Les dades aportades sobre diversitat cromosòmica (mòdul CromoCat) atenyen ja els 51.439 registres, més de 7.000 corresponents a referències bibliogràfiques, 3.036 a la taula CroIn i 41.257, a la taula CroOut. En el seu estat actual, el mòdul cobreix informació citogenètica del 87 % dels tàxons de la flora catalana.

El mòdul GenoCat, que inclou les dades de diversitat genètica molecular, ha tingut un desenvolupament espectacular, havent incorporat enguany 1090 nous registres i 130 noves referències bibliogràfiques i atenyent ja el nombre de 1.989 tàxons de la flora catalana amb informació de diversitat genètica molecular. Dins d’aquest mòdul, durant el 2011 s’ha incorporat la prova pilot de la primera espècie del tesaure que té dipositat un compendi de diversitat genètica poblacional (Seseli farrenyi, 3867 genotips pertanyents a 14 loci de 277 individus) al sistema Demiurge, adoptat com a repositori i que, a partir de l’any vinent, començarà a incorporar de manera regular les dades poblacionals disponibles

Més informació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *