Comença l’Estratègia catalana de conservació de flora

Coincidint amb la celebració del dia mundial de la biodiversitat, ha tingut lloc avui a la Universitat de Barcelona la constitució del grup promotor de l’Estratègia catalana per a la conservació de flora (ECCF). Aquest projecte va ser acordat a les conclusions de les II Jornades de Conservació de Flora com a eina de base de planificació estratègica del conjunt d’accions de conservació de plantes a Catalunya i s’inscriu en les directrius de l’ESPC (European Strategy for Plant Conservation). La presentació dels treballs de l’Estratègia tindrà lloc en les III Jornades de Conservació de Flora, que tindran lloc del 14 al 16 de juny a Lleida, on es faran públics els procediments de participació dels interessats.

L’ECCF es un projecte encarregat per la Generalitat de Catalunya a la ICHN, tindrà una durada aproximada d’un any i s’estructura provisionalment en 5 àmbits de treball

1. Comprendre i documentar la diversitat vegetal (recerca, diagnòstic, catalogació, etc.)

2. Conservar la diversitat vegetal (planificació i execució d’accions de conservació) (in situ i ex situ)

3. Ús sostenible de la diversitat vegetal (etnobotànica, recursos genètics, forestals, recol·lecció, empremta ecològica externalitzada, etc.)

4. Educació i conscienciació

5. Capacitat (formació de personal, experts, equips, instal·lacions, tècniques, coordinació i treball en xarxes, etc.)

Des del Portal BioC anirem donant puntual informació sobre els avenços dels treballs de l’estratègia i dels mecanismes de participació en la definició d’objectius, accions, cronogrames, etc. per tal de dotar-nos d’un pla d’actuació conjunt per als propers anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *