Programes de conservació de palmàcies
Segons que informa el Blog de la SEBCP, la Conselleria d’Agricultura i Aigua de la Comunitat de Múrcia, ha iniciat un programa de conservació de palmerars, tant d’origen antròpic com d’origen mixt (naturals gestionats, com ara el que s’ha proposat sota el nom de Phoenix iberica, encara en obert debat científic). D’altres fòrums debaten si el morrut vermell (Rhynchophorus. ferrugineus) pot afectar també Chamaerops humilis o si el lepidòpter Paysandisia archon representa una amenaça més greu per al margalló.
- Més informació :
Murcia propone un programa de conservación de palmerales (Blog SEBCP)
El becut vermell amenaça les palmeres de Pollença (Blog Amics Arbres-Arbres Amics)l
Fitosanidad: Chamaerops humilis (Blog Cambessedes)
Projecte de conservació a l’EIN de la Punta de la Móra (Tarragona)
El 1998, DEPANA va començar el Projecte LIFE de gestió sostenible de la punta de la Móra, gràcies a la subvenció de tres anys de durada LIFE NATURA que va rebre de la Unió Europea. L'objectiu general del Projecte Life de gestió sostenible era desenvolupar un pla de conservació d'aquest magnífic espai. L'octubre de 2001 van finalitzar els tres anys de projecte, però DEPANA segueix treballant per la conservació i protecció d'aquest espai natural
- Més informació: Projecte punta de la Mora
Programa de seguiment i control del seneci del Cap (Senecio inaequidens)
La Delegació de la ICHN a la Garrotxa realitza el programa de control i erradicació d’aquesta espècie invasora d’origen sudafricà, que pot afectar les pastures.
- Més informació: ICHN-Garrotxa
Finançament d’estades de recerca
Diversos programes europeus de recerca han obert convocatòries recents per a finançar estades curtes de recerca en països de la Unió Europea. D’entre els relacionats amb la BCP destaquem:
- SYNTHESIS Visita a Herbaris i altra infrastructura taxonòmica
- CONGEN Genètica de la conservació i genètica de poblacions
Tesi doctoral pòstuma de J. Peña
Segons que informa el blog Sedum News, a final d'any va tenir lloc la lectura, per part dels seus directors, de la tesi següent, que va conferir el grau de doctor a títol pòstum de
Juan Peña Llopis
Efectos ecológicos de los cambios de coberturas y usos del suelo en la Marina Baixa (Alicante).
Dir. Juan Bellot i Andreu Bonet – Universitat d’Alacant (desembre de 2007)- Qualificació Excel•lent cum laude.
Descansi en pau.
- Més informació: Bloc SEDUM